Posts from 2014

A ke nevoje per mjek apo gjykates?

Mateu 9:12   Jezusi, mbasi i dëgjoi, u tha atyre: “Nuk janë të shëndoshët ata që kanë nevojë për mjekun, por të sëmurët. Jezusi ua tha kete fetareve dhe mesuesve te ligjit te cilet duke dashur qe te korrigjonin Jezusin per pasionin e tij per te ndenjur me jofetaret, nxorren ne pah nje karakteristike te vecante […]

A ekziston religjioni i vërtetë?

Nga Dallas M. Roark, Dr.Sci Për të qenë domethënës diskutimi rreth një religjioni të vërtetë, do të duhej të kishte një pike fillestare objektive. Në një mënyrë ajo do të duhej të shkonte paralelisht me ndonjë metodë shkencore. Nuk mund të fillohet me ndonjë element të caktuar. Pika fillestare duhet të jetë e tillë që […]

Kendo nje kenge te re

nga Endrit Mullisi Sot do fokusohemi mbi rendesine e kendimit te kengeve te reja. Te gjithe degjojne muzike, jo te gjithe kendojne dhe ca me pak kendojne bukur. Neper kisha kendohet pavaresisht modelit te kengeve apo llojit te muzikes apo veglave muzikore shoqeruese. Muzika dhe kenga eshte bere pjese e pandare e sherbesave te kishes […]

Krishterimi

Sot fjala krishterim ka disa kuptime. Sjell në mendjen tonë shumëllojshmëri mendimesh dhe kujtime, të ndryshme për secilin person. Për disa, sjell në mendje ngjarje të caktuara historike, siç janë kryqëzatat, inkuizicioni spanjoll apo gjyqet ndaj shtrigave. Të tjerët mund të mendojnë për kishën, adhurimin ndaj Perëndisë dhe të shkuarit në qiell. Për disa të […]

Nje Bibel ne Shqip per TY

Kisha Ungjillore Shqiptare deshiron qe ata qe besojne dhe ata qe kane interes dhe jane ne kerkim, te keni njohuri mbi fjalen e Zotit te lene brez pas brezi dhe te ruajtur me fanatizem nga besimtaret e pare. Fatmiresisht ne kemi biblen ne gjuhen shqipe qe mund ta lexoni ne momentet tuaja te pershtatshme. Mbush […]

Mireseardhje

Mireserdhe ne faqen tone! Me quajne Endrit Mullisi dhe drejtoj Kishen Ungjillore Shqiptare ne Toronto. Gezohem qe ke hapur faqen e websitit te kishes e cila ka filluar te pasurohet me informacion te nevojshem si per ata qe jane pjese e kishes dhe ata qe kane kuriozitet te dine se per cfare behet fjale. Ne […]