'Lutja per sot' tagged posts

Lutja per sot-4 Shtator 2015

Perendi i mahnitshem. Kur ndaloj dhe mendoj sesa gjera te vogla per syrin tone ti i ke krijuar te funksionojne-mahnitem. Ndersa lexoj mbi studimet e neurologeve mbi trurin-mahnitem. Kur shikoj foto shpjeguese te menyres sesi permes spermes se burrit dhe vezes se gruas formohet nje foshnje-mahnitem. Kur kuptoj qe syri yne fotografon dhe regjistron mijera […]

Lutja per sot-16 Gusht 2015

O Perendi! Kur mbi tokë fashitet drita e diellit që perëndon, kur paqja e gjumit të përjetshëm dhe qetësia e ditës së plakur mbretëron mbi gjithçka, unë shoh vendbanimet e tua, si tenda të mbushura me dritë, që pasqyrohen në format e reve buzë muzgut: flakëruese dhe të purpurta, të arta dhe të kaltra, ato, […]

Lutja per sot-15 Gusht 2015

Sa i lavdishëm je në triumfin pranveror, kur çdo krijesë i zgjohet një jete të re dhe gëzueshëm këndon lavdërimet e tua në mijëra gjuhë: Ti je burimi i jetës, ngadhënjimtari i vdekjes. Në dritën e hënës bilbilat këndojnë; lëndinat dhe pyjet veshin fustanin e nusërisë, të bardhë si dëbora. E gjithë toka është nusja […]

Lutja per sot-14 Gusht 2015

Me fuqinë e Shpirtit të Shenjtë, çdo lule përhap erën e saj të mirë. Parfumi kundërmues, ngjyra e brishtë, bukuria e tërë gjithësisë zbulohet gjer në imtësi. Lavdi edhe nderim Perëndisë, Jetëdhënësit, që mbulon fushat me qilimat e luleve, që kurorëzon rrafshinat me të korrat e arta dhe me flokët e misrit, dhe shpirtrat tanë […]

Lutja per sot-13 Gusht 2015

O Perendi! Më solle në këtë botë, si në një parajsë të magjepse. Kemi parë qiellin, si një kupë blu, në lartësitë kaltëroshe të të cilit këndojnë zogjtë. Kemi dëgjuar fëshfërimën qetësuese të pyllit dhe muzikën tingullëmbël të ujërave. Kemi provuar frytin e shijshëm erëmirë dhe mjaltin ëmbëlkundërmues. Sa i këndshëm është qëndrimi ynë në […]

Lutja per sot-12 Gusht 2015

O Zot, sa e mrekullueshme është të jesh i ftuari yt! Flladi erëmirë; malet që prekin qiejt; ujërat si pasqyrë e pakufishme; rrezet e arta të diellit dhe retë, që duke vrapuar, rrezatojnë. E gjithë natyra mistershëm mërmërit, ndërsa thith thellësitë e ëmbëlsisë; zogj dhe kafshë mbi vete mbajnë gjurmën e dashurisë sate. E bekuar […]

Lutja per sot-11 gusht 2015

Fëmijë i dobët dhe i pambrojtur linda, por engjëlli yt, duke hapur flatrat e tij të ndritshme, e ruajti djepin tim. Qëkur linda drita jote ndriçoi shtigjet e mia dhe mrekullisht më udhëhoqi drejt dritës së përjetshme. Që nga dita e parë e deri më sot, dhuntitë bujare të përkujdesjes sate mrekullisht më kanë mbuluar. […]

Lutja per sot-10 gusht 2015

Zot i paprishur, dora jote e djathtë kontrollon gjithë rrjedhën e jetës njerëzore, sipas akteve të Përkujdesjes tende për shpëtimin tonë. Të falënderojmë për të gjitha bekimet e tua, të ditura dhe të paditura, për jetën tonë tokësore dhe për gëzimet qiellore të mbretërisë sate të ardhshme. Prandaj, zgjate mëshirën tënde drejt nesh që po të […]

Lutja per sot-Mbarti barrat tona

  I dashur Perendi, Te falenderoj per meshirat e tua te perditshme. Eshte e natyrshme per ne njerezit qe te kemi zemerim dhe deshire per hakmarrje ndaj te tjereve qe na kane lenduar. Jam mirenjohes qe ti nuk je si ne, nuk reagon sic ne reagojme, megjithse ti i di edhe motivet e zemres sone. […]