Sermons (Page 2)

500 vjetori i 95 tezave te Luterit dhe nevoja per reformim sot

• Jo cdo gje qe behet ne emer te Zotit eshte e bekuar nga Zoti.
• Jo cdo gje qe thuhet ne emer te Zotit eshte urdheruar nga Zoti.
• Dallimi vjen kur ajo qe beson ne erresire ballafaqohet me nje informacion qe merret ne drite.
“I drejti do te jetoje me ane te besimit” Romaket 1:17 Efesianet 2:8
Sot jemi ne nje situate shpirterore ku mbizoteron varferia shpirterore e justifikuar qofte me aktivitete fetare apo e pa adresuar fare nga indiferenca e nje brezi materialist.
1 Peter 2:5 2 Timothy 3:16

A e dua une Perendine sinqerisht?

Te jesh i zene me pune – ndryshe

Pastor Matt na solli para sysh situaten ku gjendeshin izraelitet e kthyer nga mergimi, te cilet kishin filluar ndertimin e tempullit te Zotit sic kishin premtuar, por me pas e kishin lene pas dore sepse ishin marre me punet e veta. Mesazhi nxjerr ne pah qe meshira e Perendise tregon se ku jane problemet qe shkaktojne rritjen tone […]

Gjoni 4 – Studime Biblike

Gjoni 4:1-3  Pra, kur Zoti mori vesh se farisenjtë kishin dëgjuar se Jezusi po bënte më shumë dishepuj dhe po pagëzonte më shumë se Gjoni  (ndonëse nuk pagëzonte Jezusi vetë, por dishepujt e tij), e la Judenë dhe shkoi përsëri në Galile. A keni degjuar per shprehjen “Qente le te lehin, karvani te ece perpara” […]

Gjoni 3 – Studime Biblike

Gjoni 3:1  Midis farisenjve ishte një njeri me emrin Nikodem, një krer i Judenjve. Kush jane farisenjte? Grupimi fetar qe besonte ne jeten pas vdekjes engjejt dhe ringjalljen prej se vdekurish moralismi te jetuarit e nje jete te kujdesshme per te dhene Gjoni 3:2  Ky erdhi natën te Jezusi dhe i tha: “Mësues, ne e […]