Indiferentizmi dhe Injoranca ne kendveshtrimin biblik

Dy njerez po diskutonin mbi politikat e vendit. Njeri duket shume i shqetesuar dhe i tha tjetrit: “a e di, ka dy probleme serioze ne boten qe jetojme: injoranca dhe indiferenca”. Tjetri ju pergjigj: “Nuk e dija kete dhe as me behet vone”

A na ben te mendojme ky diskutim sot i ketyre dy njerezve?

Mendo bisedat qe ti mund te besh brenda nje dite me njerez te ndryshem mbi tema te ndryshme.

Indiferenca dhe padituria jane shume te nderthurura me njera tjetren. Flas per paditurine me dashje. Sigurisht qe dituria jone nuk ka fund, por ajo qe dua te prek sot eshte qendrimi qe kemi ndaj njohurise.

Sa shume ne duam te dime? Dhe nuk po flas vec per njohuri akumuluese mendore, por per njohuri qe zbatohet.

 

0 Comments

lere me poshte komentin tend