Gjoni 1-Studime Biblike

Nese duam qe te jetojme vertet nje jete te krishtere, duhet te filloje me kuptimin e asaj se kush eshte Jezusi. Ai eshte guri i themelit dhe nese e vendos kete gur ne vendin e duhur te jetes tende atehere ndertesa qe do ndertohet brenda teje i ka themelet e sigurta.

Ne kete studim te kapitullit te pare te Ungjillit sipas Gjonit do trajtohen pikat e meposhtme:

  1. A ishte Jezusi Perendi apo u be me vone Perendi?
  2. A eshte Perendia NJE apo Trinitet?
  3. A duhet patjeter Jezusi qe njerezit te shohin qarte gjerat hyjnore?
  4. Pse e refuzuan Jezusin ata qe ishin besimtare?
  5. Cili eshte ndryshimi i Ligjit te Moisiut dhe mesazhit qe solli Jezusi?
  6. Pse eshte e rendesishme te kuptojme se kush ishte GJon Pagezori?
  7. Cfare eshte modeli helenist dhe ai judiaik ne organizimin e kishes?
  8. A ishte Jezusi nga Bethlehemi apo Nazareti?

A keni pyetje apo komente? bejini me poshte. Jeni te mirepritur te degjoni predikimet e tjera te serise dhe mundesisht te jeni prezent ne takimet e kishes shqiptare.

0 Comments

lere me poshte komentin tend