Studime biblike (Page 2)

Bëni këtë në përkujtimin tim

Disa mund të mendojnë se interpretimi figurativ i fjalëve të Jezusit në Darkën e Fundit rezulton në një formë adhurimi që do të ishte shumë i rëndomtë për të qenë kuptimplotë. Buka është thjesht bukë. Vera është thjesht verë. Megjithatë, ata që kanë përjetuar një adhurim të tillë, e dinë që është kuptimplotë. Mbase është […]

Falja e Mekateve

Apostulli Pal tha, “për mua nuk është e rëndë t’ju shkruaj të njëjtat gjëra, po për ju është siguri”. (Filipianeve 3:1). Sa shpesh ne, që mendojmë se jemi të pjekur, humbasim durimin me një predikues të ri kur e dëgjojmë atë duke folur për gjëra të thjeshta dhe themelore të besimit? Ndoshta ne i themi […]

Shtepi ne plazh apo ne shkemb!

 Keto fjale i tha Jezusi tek Mateu 16 ndersa Simoni dha mendimin e tij se kush Jezusi ishte. Ndersa Jezusi i pyeti ndjekesit e tij mbi ate se cfare flitej per te ne popull, dishepujt filluan te sillnin opinionet e te tjereve. Disa mendonin qe ai ishte profet i ri, disa profet i vjeter i misheruar […]

Perjetimi i Dashurise

Jo rralle kam degjuar shprehjen Zoti te do ty, disa here me eshte thene mua, shumicen e kam degjuar kur i thene te tjereve. Nganjehere une kam patur veshtiresi qe ta pranoj kete lloj bekimi. Dhe e di qe nuk jam i vetmi. Ne si njerez jemi rritur ne nje lloj tjeter ambjenti dhe kemi […]

Kapitulli i 2 i ungjillit sipas Gjonit nxjerr ne pah disa parime qe vlejne dhe sot. Keto jane ato qe doja te ndaja me ju sot, dhe do te doja te di se cfare ju ka folur juve ndersa lexoni kete kapitull. Kjo pjese fillon dhe mbaron me shenjat e Jezusit. Shenja e pare ishte […]

Pergatitja per Pashke

Kapitulli 22 i Lukes nxjerr ne pah shume bukur luften qe behet ne boten frymore dhe cfare shihet nga kjo lufte. Kater vija paralele dua te prezantoj ketu: 1) vepra e Zotit, Jezusi pergatiti Pashken ne nje menyre qe do te mbahej mend nga dishepujt e tij. Tregon qe eshte nje tradhetar ne mes tyre, […]

pse duhet te kesh siklet te jesh i krishtere?

Vite me pare kur une u tregova familjareve dhe miqve qe kisha vendosur te behesha i krishtere, nuk gjeta pak reagime. Pyetje investiguese, shaka, tallje etj si keto. Ne fakt fisi i babit ishte me tradite ortodokse, keshtu qe secili e qunte veten te krishtere. Pse atehere ishte kaq problem per te krishtere qe te […]