reflektime (Page 6)

Falja e Mekateve

Apostulli Pal tha, “për mua nuk është e rëndë t’ju shkruaj të njëjtat gjëra, po për ju është siguri”. (Filipianeve 3:1). Sa shpesh ne, që mendojmë se jemi të pjekur, humbasim durimin me një predikues të ri kur e dëgjojmë atë duke folur për gjëra të thjeshta dhe themelore të besimit? Ndoshta ne i themi […]

Mekati i fundit

Sot per here te pare shava me mendje shoferin e autobusit. Ky eshte mekati i fundit qe kam bere sot….me sa jam i ndergjegjshem. Ndersa prisja me ngut qe njeri nga autobuset qe me con ne shtepi te nisej, pyeta njerin nga shoferet se kur nisej dhe me tha pas disa minutash dhe sapo dola […]

Zgjidhe me kujdes shoqerine

Ndersa po lexoja nje artikull nga Frank Powell me nxiti te shkruaj eksperiencen time dhe cfare bibla thote ne lidhje me shoqerine dhe efektin qe ajo ka ne jetet tona. E kam thene disa here qe ne mendjen time shoqeria ime ka zona influence te ndryshme. Niveli me i larget qe ka influence me pak […]

Kur kemi nevoje per shpetimtar?

Me ben te mendoj kjo fotografi. Dy shpetimtare. Njeri po ndihmon tjetrin, ndersa ai ka shpetuar nje qengj. Shume e mrekullueshme. Duket qe qengji ka patur vlere ne syte e tyre saqe ata kane rrezikuar per ta shpetuar. Kur m’u prezantuar mesazhi per te besuar ne vepren e Perendise, nuk e pranova menjehere. Shume muaj […]

Zgjedhje me efekte

Askush nuk eshte i rastesishem dhe i panevojshem ne mesin tone. Dhe ata qe nuk i pershtaten ca shijeve tona apo pritjeve tona, me pak fjale ata qe jane ndryshe nga ne, jane pjese e mozaikut te Perendise gjenial. Prandaj nuk mund te kete evolim te cdo fushe, ka zgjedhje te te vetdijshme dhe te […]

Ne kohe stuhie!

Kur isha besimtar i ri, krijova idene qe sa here qe kisha nje problem, thejsht beja nje lutje dhe problemi DUHET te zhdukej. Dhe shpesh ndodhte keshtu. Me kalimin e viteve, lloji i problemeve u rrit (si dhe numri i tyre) dhe pergjigjet e lutjeve te mia, nuk po vinin sic une mendoja dhe prisja […]

Shtepi ne plazh apo ne shkemb!

 Keto fjale i tha Jezusi tek Mateu 16 ndersa Simoni dha mendimin e tij se kush Jezusi ishte. Ndersa Jezusi i pyeti ndjekesit e tij mbi ate se cfare flitej per te ne popull, dishepujt filluan te sillnin opinionet e te tjereve. Disa mendonin qe ai ishte profet i ri, disa profet i vjeter i misheruar […]

Perjetimi i Dashurise

Jo rralle kam degjuar shprehjen Zoti te do ty, disa here me eshte thene mua, shumicen e kam degjuar kur i thene te tjereve. Nganjehere une kam patur veshtiresi qe ta pranoj kete lloj bekimi. Dhe e di qe nuk jam i vetmi. Ne si njerez jemi rritur ne nje lloj tjeter ambjenti dhe kemi […]