JeteFamiljare

Kush po i meson femijet e tu?

Kurrikulumi ne shkollat e Ontarios qe u identifikua si “sex-curriculum” solli ne skenen e debatit mbi rolin edukues te shkolles dhe familjes per femijet e te gjitha moshave. Kur ne mendojme shkolle dhe program mesimor, cfare kemi parasysh? Shpesh do pergjigjemi: matematike, gjuhe te huaja, lende sportive, gjeografi, histori etj. Ajo qe edukatoret duhet te […]

Interneti – si ndikon tek femjet tane?

Të mirat e internetit: Çfarë mund të bëjnë fëmijët/adoleshentët në internet? Interneti ofron mundësi si për të rriturit, ashtu dhe për fëmijët dhe adoleshentët. Edhe pse ka shumë anë të mira, në përgjithësi ato mund të grupohen në këto karakteristika: Komunikojnë me fëmijë të tjerë Vizitimi i ueb-sajte me përmbajtje argëtuese E shfrytëzojnë si burim […]

TV – Të mirat & rreziqet per femijet tane

“Fëmijës duhet dhënë atë që i duhet, jo atë që e kërkon”     Sami Frashëri  Impakti i televizionit në jetën e përditshme të grupmoshave të ndryshme Televizioni dhe ndërveprimi me të (nëse mund ta quajmë të tillë) është një ndër aktivitetet më të rëndësishme dhe më të zakonshme që dikush performon gjatë ditës së tij. Në […]