deshmi personale

Pagëzimi sipas Biblës

Ky studim iu përgjigjet disa pyetjeve, që kanë të bëjnë me pagëzimin. Bibla është i vetmi burim i vërtetë informacioni, që na mëson rreth kësaj teme. Ajo që na thotë Bibla, ka rëndësi dhe meriton të merret në konsideratë. “Shkoni, pra, dhe bëni dishepuj nga të gjithë popujt duke i pagëzuar në emër të Atit […]

Më lejoi të eci hapave të tij

Unë jam Vehbi Kelmendi, jam i lindur ne Prizren, shkollën fillore dhe të mesmen e kam kryer ne Prizren, tani vazhdoj fakultetin në Prishtinë për ekonomi. Jam fëmija i tretë prej katër fëmijëve sa jemi në familje. U linda në një familje me tradita myslimane, ku nuk është folur shumë për fenë, por i festonim […]

Deshmia e Adrianit

Unë quhem Adrian Alia lindur në një familje myslimane. Në këtë dëshmi dua të tregoj pak a shumë të gjithë jetën time, që nga fëmijëria e deri më sot, ndryshimet që kanë ndodhur dhe se kush i ka bërë këto ndryshime. Shpresoj që sado pak kjo dëshmi mund të ndihmojë juve që do ta lexoni për […]

Deshmia e Altinit

Vij nga nje familje me tradite Ortodokse. Im ate eshte lindur ne Kolonje dhe ai vjen nga familje e tradites kristiane Ortodokse. Kur kam qen i vogel i ndiqja prinderit e mi shpesh kur shkonin ne kishe, madje me kane mesuar te puth ikonat, doren e priftit, rrobet e priftit dhe te bej lutjen shembullore. […]

Deshmia e Besim Kryeziut

Jezusi më do dhe më udhëzon Unë jam Besimi. Vij nga prapavija myslimane. Familja ime ishte e gjere dhe me shumë fëmije. Me nënën, motrat dhe vëllanë kishim ndërtuar një marrëdhënie mirëbesimi dhe sinqeriteti, ndërsa me babanë ishim më të largët dhe ja kishim frikën. Mësimet për islamin i kam marrë nga hoxha i lagjes […]