Komunitet

Toleranca, thënia e së vërtetës, dhuna dhe ligji

Parime për mënyrën sesi të krishterët të trajtojnë njerëzit e besimeve të tjera Qysh prej 11 Shtatorit 2001 është bërë edhe më urgjente pyetja sesi të Krishterët dhe Myslimanët e trajtojnë njëri-tjetrin. Kjo pyetje është pjesë e një çështjeje më të madhe për mënyrën sesi të Krishterët janë thirrur të jetojnë në një botë pluraliste. […]

Bëni këtë në përkujtimin tim

Disa mund të mendojnë se interpretimi figurativ i fjalëve të Jezusit në Darkën e Fundit rezulton në një formë adhurimi që do të ishte shumë i rëndomtë për të qenë kuptimplotë. Buka është thjesht bukë. Vera është thjesht verë. Megjithatë, ata që kanë përjetuar një adhurim të tillë, e dinë që është kuptimplotë. Mbase është […]

Pako per femijet shqiptare

Per here te pare Kisha Shqiptare eshte duke organizuar nje projekt qe te gjithe e kane per zemer: pako per femijet shqiptare. Me rastin e Krishtlindjes fale nje bashkepunimi me partnere dhe me kontributin e anetareve te kishes pritet qe rreth 70 femije te marrin pako me lodra sipas moshes dhe gjinise. Kisha Shqiptare e […]