Burra

Deshmia e Adrianit

Unë quhem Adrian Alia lindur në një familje myslimane. Në këtë dëshmi dua të tregoj pak a shumë të gjithë jetën time, që nga fëmijëria e deri më sot, ndryshimet që kanë ndodhur dhe se kush i ka bërë këto ndryshime. Shpresoj që sado pak kjo dëshmi mund të ndihmojë juve që do ta lexoni për […]

Deshmia e Besim Kryeziut

Jezusi më do dhe më udhëzon Unë jam Besimi. Vij nga prapavija myslimane. Familja ime ishte e gjere dhe me shumë fëmije. Me nënën, motrat dhe vëllanë kishim ndërtuar një marrëdhënie mirëbesimi dhe sinqeriteti, ndërsa me babanë ishim më të largët dhe ja kishim frikën. Mësimet për islamin i kam marrë nga hoxha i lagjes […]

Dëshmia e Faruk Ibrahimit

Unë jam rritur në një familje tipike myslimane, ku do të shkonim në xhami të premteve dhe në raste të veçanta; do të agjëronim gjatë muajit të ramazanit; dhe do t’i festonim festat tipike të Islamit. Kur isha adoleshent, unë e mbarova recitimin e Kuranit; në fakt kjo në thelb ishte një konfirmim i detyrës […]