Artikujt e meposhtem jane reflektime, informacione dhe pershtypje te anetareve te kishes shqiptare. Nese ke nje informacion qe deshiron ta ndash me te tjeret ne kete faqe online, dergo nje email ne info@kishashqiptare.ca. Zoti te bekofte, drejtofte dhe ndryshofte.

Shtepi ne plazh apo ne shkemb!

 Keto fjale i tha Jezusi tek Mateu 16 ndersa Simoni dha mendimin e tij se kush Jezusi ishte. Ndersa Jezusi i pyeti ndjekesit e tij mbi ate se cfare flitej per te ne popull, dishepujt filluan te sillnin opinionet e te tjereve. Disa mendonin qe ai ishte profet i ri, disa profet i vjeter i misheruar […]

Perjetimi i Dashurise

Jo rralle kam degjuar shprehjen Zoti te do ty, disa here me eshte thene mua, shumicen e kam degjuar kur i thene te tjereve. Nganjehere une kam patur veshtiresi qe ta pranoj kete lloj bekimi. Dhe e di qe nuk jam i vetmi. Ne si njerez jemi rritur ne nje lloj tjeter ambjenti dhe kemi […]

Love Can

Nje kenge shume e vecante, kur kendojne emra te njohur per shqiptaret, midis tyre Dr.Flori qe tashme per shkak se e vuri besimin e tij ne Krishtin, tashme eshte duke e perjetuar dashurine te plote. Shijoje kete kenge edhe ti!

Kapitulli i 2 i ungjillit sipas Gjonit nxjerr ne pah disa parime qe vlejne dhe sot. Keto jane ato qe doja te ndaja me ju sot, dhe do te doja te di se cfare ju ka folur juve ndersa lexoni kete kapitull. Kjo pjese fillon dhe mbaron me shenjat e Jezusit. Shenja e pare ishte […]

Pergatitja per Pashke

Kapitulli 22 i Lukes nxjerr ne pah shume bukur luften qe behet ne boten frymore dhe cfare shihet nga kjo lufte. Kater vija paralele dua te prezantoj ketu: 1) vepra e Zotit, Jezusi pergatiti Pashken ne nje menyre qe do te mbahej mend nga dishepujt e tij. Tregon qe eshte nje tradhetar ne mes tyre, […]

Kerkohen besimtare te ditur!!!

Zoti i tha Jozueut :” Ky libër i ligjit mos u ndaftë kurrë nga goja jote, por mendohu për të ditë e natë, duke kërkuar të veprosh simbas të gjitha atyre që janë shkruar, sepse atëherë do të kesh sukses në veprimet e tua, atëherë do të përparosh.” Jozueu 1:8 Aresyeja qe drejtuesi i ri i […]

pse duhet te kesh siklet te jesh i krishtere?

Vite me pare kur une u tregova familjareve dhe miqve qe kisha vendosur te behesha i krishtere, nuk gjeta pak reagime. Pyetje investiguese, shaka, tallje etj si keto. Ne fakt fisi i babit ishte me tradite ortodokse, keshtu qe secili e qunte veten te krishtere. Pse atehere ishte kaq problem per te krishtere qe te […]