BLOG (Page 3)

Artikujt e meposhtem jane reflektime, informacione dhe pershtypje te anetareve te kishes shqiptare. Nese ke nje informacion qe deshiron ta ndash me te tjeret ne kete faqe online, dergo nje email ne info@kishashqiptare.ca. Zoti te bekofte, drejtofte dhe ndryshofte.

Lutja per sot-4 Shtator 2015

Perendi i mahnitshem. Kur ndaloj dhe mendoj sesa gjera te vogla per syrin tone ti i ke krijuar te funksionojne-mahnitem. Ndersa lexoj mbi studimet e neurologeve mbi trurin-mahnitem. Kur shikoj foto shpjeguese te menyres sesi permes spermes se burrit dhe vezes se gruas formohet nje foshnje-mahnitem. Kur kuptoj qe syri yne fotografon dhe regjistron mijera […]

Lutja per sot-16 Gusht 2015

O Perendi! Kur mbi tokë fashitet drita e diellit që perëndon, kur paqja e gjumit të përjetshëm dhe qetësia e ditës së plakur mbretëron mbi gjithçka, unë shoh vendbanimet e tua, si tenda të mbushura me dritë, që pasqyrohen në format e reve buzë muzgut: flakëruese dhe të purpurta, të arta dhe të kaltra, ato, […]

Lutja per sot-15 Gusht 2015

Sa i lavdishëm je në triumfin pranveror, kur çdo krijesë i zgjohet një jete të re dhe gëzueshëm këndon lavdërimet e tua në mijëra gjuhë: Ti je burimi i jetës, ngadhënjimtari i vdekjes. Në dritën e hënës bilbilat këndojnë; lëndinat dhe pyjet veshin fustanin e nusërisë, të bardhë si dëbora. E gjithë toka është nusja […]

Lutja per sot-14 Gusht 2015

Me fuqinë e Shpirtit të Shenjtë, çdo lule përhap erën e saj të mirë. Parfumi kundërmues, ngjyra e brishtë, bukuria e tërë gjithësisë zbulohet gjer në imtësi. Lavdi edhe nderim Perëndisë, Jetëdhënësit, që mbulon fushat me qilimat e luleve, që kurorëzon rrafshinat me të korrat e arta dhe me flokët e misrit, dhe shpirtrat tanë […]

Lutja per sot-13 Gusht 2015

O Perendi! Më solle në këtë botë, si në një parajsë të magjepse. Kemi parë qiellin, si një kupë blu, në lartësitë kaltëroshe të të cilit këndojnë zogjtë. Kemi dëgjuar fëshfërimën qetësuese të pyllit dhe muzikën tingullëmbël të ujërave. Kemi provuar frytin e shijshëm erëmirë dhe mjaltin ëmbëlkundërmues. Sa i këndshëm është qëndrimi ynë në […]