Posts from 2018

Kush eshte plangprishesi?

Perpara se te jesh femije plangprishes, te duhet te jesh pjese e familjes.Te duhet te kesh shijuar miresine e te qenurit ne nje familje. Jo rralle degjoj shpjegimin e tregimit qe Jezusi dha sikur u referohej te gjithe njerezve qe nuk ecnin me Zotin. Ne fakt u drejtohet atyre qe mund t’i quajme ndjekes se […]

Liber me pergjigje

Elmer-L.-Towns-Bible-Answers-for-Almost-All-Your-QuestionsDownload Po ju vendos nje liber nga anglisht qe ka pergjigje koncise per pyetje qe kane njerezit-besimtare ose jo. Shkarkojeni ne kompjuterin tuaj dhe lexojeni me vemendje.

Kush i rrezoi muret?

Jam rritur ne nje shtepi rrethuar me mure dhe ndersa rritesha kam punuar ne ndertimin e mureve rrethues. Kishim nje kopesht me peme pas shtepise dhe te rinjte e femijet e lagjes kalonin murin dhe vidhnin produktet, por jo rralle prishnin pemet. Keshtu qe do te na duhej te mbronim jo vetem pronen, por dhe […]

Kush po i meson femijet e tu?

Kurrikulumi ne shkollat e Ontarios qe u identifikua si “sex-curriculum” solli ne skenen e debatit mbi rolin edukues te shkolles dhe familjes per femijet e te gjitha moshave. Kur ne mendojme shkolle dhe program mesimor, cfare kemi parasysh? Shpesh do pergjigjemi: matematike, gjuhe te huaja, lende sportive, gjeografi, histori etj. Ajo qe edukatoret duhet te […]

Krishti u ngjall!

Krishti u ngjall! A keni perplasur vezet me familjaret dhe keni thene “Krishti u ngjall”? Ne kohen tone shtrojme pyetjen? A mund ta themi kete shprehje nje here ne vit dhe pastaj gjate gjithe vitit te mos mendojme per kete gje? A ringjallen te vdekurit? Nese Krishti u ringjall, atehere te vdekurit ringjallen. Nese Jo, […]