Posts from June 2015

Kur kemi nevoje per shpetimtar?

Me ben te mendoj kjo fotografi. Dy shpetimtare. Njeri po ndihmon tjetrin, ndersa ai ka shpetuar nje qengj. Shume e mrekullueshme. Duket qe qengji ka patur vlere ne syte e tyre saqe ata kane rrezikuar per ta shpetuar. Kur m’u prezantuar mesazhi per te besuar ne vepren e Perendise, nuk e pranova menjehere. Shume muaj […]

Zgjedhje me efekte

Askush nuk eshte i rastesishem dhe i panevojshem ne mesin tone. Dhe ata qe nuk i pershtaten ca shijeve tona apo pritjeve tona, me pak fjale ata qe jane ndryshe nga ne, jane pjese e mozaikut te Perendise gjenial. Prandaj nuk mund te kete evolim te cdo fushe, ka zgjedhje te te vetdijshme dhe te […]

Ne kohe stuhie!

Kur isha besimtar i ri, krijova idene qe sa here qe kisha nje problem, thejsht beja nje lutje dhe problemi DUHET te zhdukej. Dhe shpesh ndodhte keshtu. Me kalimin e viteve, lloji i problemeve u rrit (si dhe numri i tyre) dhe pergjigjet e lutjeve te mia, nuk po vinin sic une mendoja dhe prisja […]

Shtepi ne plazh apo ne shkemb!

¬†Keto fjale i tha Jezusi tek Mateu 16 ndersa Simoni¬†dha mendimin e tij se kush Jezusi ishte. Ndersa Jezusi i pyeti ndjekesit e tij mbi ate se cfare flitej per te ne popull, dishepujt filluan te sillnin opinionet e te tjereve. Disa mendonin qe ai ishte profet i ri, disa profet i vjeter i misheruar […]

Perjetimi i Dashurise

Jo rralle kam degjuar shprehjen Zoti te do ty, disa here me eshte thene mua, shumicen e kam degjuar kur i thene te tjereve. Nganjehere une kam patur veshtiresi qe ta pranoj kete lloj bekimi. Dhe e di qe nuk jam i vetmi. Ne si njerez jemi rritur ne nje lloj tjeter ambjenti dhe kemi […]

Love Can

Nje kenge shume e vecante, kur kendojne emra te njohur per shqiptaret, midis tyre Dr.Flori qe tashme per shkak se e vuri besimin e tij ne Krishtin, tashme eshte duke e perjetuar dashurine te plote. Shijoje kete kenge edhe ti!