Posts from March 2015

Pergatitja per Pashke

Kapitulli 22 i Lukes nxjerr ne pah shume bukur luften qe behet ne boten frymore dhe cfare shihet nga kjo lufte. Kater vija paralele dua te prezantoj ketu: 1) vepra e Zotit, Jezusi pergatiti Pashken ne nje menyre qe do te mbahej mend nga dishepujt e tij. Tregon qe eshte nje tradhetar ne mes tyre, […]

Kerkohen besimtare te ditur!!!

Zoti i tha Jozueut :” Ky libër i ligjit mos u ndaftë kurrë nga goja jote, por mendohu për të ditë e natë, duke kërkuar të veprosh simbas të gjitha atyre që janë shkruar, sepse atëherë do të kesh sukses në veprimet e tua, atëherë do të përparosh.” Jozueu 1:8 Aresyeja qe drejtuesi i ri i […]

pse duhet te kesh siklet te jesh i krishtere?

Vite me pare kur une u tregova familjareve dhe miqve qe kisha vendosur te behesha i krishtere, nuk gjeta pak reagime. Pyetje investiguese, shaka, tallje etj si keto. Ne fakt fisi i babit ishte me tradite ortodokse, keshtu qe secili e qunte veten te krishtere. Pse atehere ishte kaq problem per te krishtere qe te […]